ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

 SATICI/ŞİRKET
Satıcı Unvanı : Makparsan Endüstriyel Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti

Adres : Tatlıcak Mah. Vatan sanayi sitesi Kavaf Sok. No:37 Pk:42030 / Karatay/Konya/Türkiye

Müşteri Hizmetleri Telefon  :

Whatsapp :

E- Posta Adresi :

Mersis Numarası :

ALICI/ÜYE
Ad Soyad/ticaret unvanı :

Adres :

Telefon :

E-Posta :

ALICI, işbu maddede verdiği bilgilerin doğru ve kendisine ait olduğunu kabul eder. Verilen adres bilgileri ile ALICI’ya ulaşılamaması durumunda SATICI’nın sorumluluğu bulunmayacaktır ve bundan dolayı tüm sorumluluk ALICI’ya ait olacaktır.

KİŞİSEL BİLGİ GÜVENLİĞİ

https://makparsan.com.tr/ müşterilerinden üyelik ve alışveriş sırasında alınan tüm kişisel bilgiler mevcut en yüksek elektronik ve fiziksel güvenlik sistemleriyle korunmakta, sadece yetki sahibi personel ve gerekli durumlarda kullanıcı onayı ile görüntülenebilecek bir ortamda saklanmaktadır. Bu bilgiler yalnızca Türkiye Cumhuriyeti kanunları ve uluslararası kanunlar çerçevesinde kullanılmaktadır.

Kişisel bilgilerin kullanıcı onayı olmaksızın hiçbir şekilde açıklanmaması, yayınlanmaması, üçüncü şahıslarla paylaşılmaması firmamız tarafından taahhüt ve garanti edilmiştir.

https://makparsan.com.tr/ kişisel bilgilerin dışındaki genel kullanıcı bilgilerini kullanıcı onayı verildiği takdirde; bilgilendirme, tanıtım, duyuru ve teklif amacıyla kullanma haklarını saklı tutar.

 SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜNLER

Sözleşme konusu mal veya hizmetin adı, âdeti, KDV dâhil satış fiyatı, ödeme şekli ve kısaca temel nitelikleri

Ödeme Şekli : Kredi Kartı İle Tek Çekim

Ürün İsmiMiktarKdv Dâhil Birim Fiyatı
   

 Alıcı/üye ödemeyi kendi kredi kartıyla yapmak zorundadır. Ödeme ekranında çalıntı, kayıp ve 3. kişinin bilgisi ve rızası olmadan kredi kartı bilgilerinin kullanılmasının tüm yasal hukuki ve cezai sorumluğu alıcı/üyeye aittir.

Kişilerin kredi kartlarının çalındığı, bilgileri ve onayları haricinde kullanıldığı iddiası sebebiyle ürün bedelinin banka tarafından satıcının hesabına ödenmemesi halinde alıcı/üye iş bu bedeli hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmaksızın satıcıya derhal ödemek zorundadır.

ÖDEME BİLGİLERİ GÜVENLİĞİ

https://makparsan.com.tr/ bünyesinde oluşturulmuş olan online güvenlik departmanı; ilk kez alışveriş yapacak olan müşterilerimizin kimlik ve adres bilgilerinin kontrolünü yaparak, gerekli durumlarda müşterilerle telefonla irtibata geçerek kredi kartı sahtekarlığı gibi yasal olmayan kullanımları önlemek için önlem almaktadır.

https://makparsan.com.tr/ 256bit güvenlik sertifikasına sahiptir. https://makparsan.com.tr/dan yapılan alışverişlerde verilen kredi kartı bilgileri siteden bağımsız olarak ….. tarafından sağlanan 256 bit SSL şifreleme protokolü kullanılarak anlaşmalı bankaların sistemine aktarılır ve banka tarafından sorgulama işlemi yapılır. Sorgulama sonucu anında müşteriye iletilir ve ödeme işlemi tamamlanır. Girilmiş olan kart bilgileri direk olarak bankaya iletilmekte; tüm işlemler müşteri ve banka arasında gerçekleşmektedir. Bu bilgiler hiçbir şekilde site tarafından görüntülenemediği ve kaydedilmediği için bilgilerin üçüncü şahısların eline geçmesi mümkün değildir.

Ödeme sayfasının sağ alt köşesinde bulunan kilit resmi sayfanın SSL ile şifrelenerek güvenlik altına alındığını göstermektedir.

GÜVENLİK UYARISI

Kredi kartı bilgilerinin çalınması gibi durumlar büyük çoğunlukla fiziki ortamlarda gerçekleşmektedir. Bu nedenle restoran vb. topluluğun yoğun olduğu yerlerde kredi kartlarının kullanılması veya kart numarasının başkalarına verilmesi tavsiye edilmemektedir.

Kredi kartının çalınması, kaybolması veya izinsiz kullanıldığının fark edilmesi gibi durumlarda zaman kaybedilmeksizin kartın ait olduğu banka ile irtibata geçilmeli ve durum bildirilmelidir.

https://makparsan.com.tr/tarafından tespit edilen kredi kartı sahtekârlığı durumlarında ilgili banka ve kart sahibi durum hakkında bilgilendirilmektedir.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde alışveriş yapılan sitenin adres ve telefon bilgilerinin doğruluğundan emin olunmalı, gerekirse sitedeki müşteri hizmetleri numarası aranarak doğrulama yapılmalıdır.

Online tahsilat sisteminden 3d veya sanal pos ile yapılan tahsilatlarda itiraz süreci 10 iş günüdür. Kart sahibinin tarafımıza iade talebinde bulunmasından 7 iş günü içerisinde firmamız tarafından değerlendirme yapıp müşteriye bilgi verilecektir. Firmamız peşin çalışmakta olup fatura tarihinden 10 iş günü sonraki talepler değerlendirilmeyecektir.

TESLİMAT DETAYLARI

Ürün, ALICI’nın belirttiği teslimat adresine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa, paketlenmiş ve sağlam olarak teslim edilir. Savaş, doğal afet, ayaklanma, grev, lokavt, sel, yangın, deprem gibi SATICI’nın her hangi bir kusuru olmaksızın ortaya çıkan ve makul önlemlerle engelleyemeyeceği hallerde bu süre uzayabilir. Teslim anında ALICI’nın adresinde bulunmaması durumunda dahi SATICI teslim edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, ALICI’nın ürünü geç teslim almasından ve/veya hiç teslim almamasından kaynaklanan zararlardan ve giderlerden SATICI sorumlu değildir. ÜRÜN, ALICI’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz. Adalara teslimat yapılamamaktadır.

Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir.

NAKLİYE ŞİRKETİ İLE TESLİMAT

Satıcı firma ürünü nakliye firmasına sağlam bir şekilde teslim etmekle sorumludur. Ürünün nakliye aşamasında bozulması çalınması vb durumlarda firmamız sorumlu değildir. Nakliye firmasının yükümlülüğündedir.
Nakliye ile gönderilecek ürünler gönderime hazır olduğunda teslimat en uygun ve kısa zamanda yapılır. Şirket tarafından yapılan teslimat planlarında özel durumlar dışında değişiklik yapılmaz. ALICI’nın özel durumu veya belirtilen adreste kimsenin bulunmadığı ve teslimatın gerçekleştirilemediği durumlarda, 2. teslimat en az 7 gün sonrası için yeniden planlanır ve yeni nakliye organizasyonu için SATICI ekstra nakliye ücreti talep edebilir.

Nakliye şirketi ile yapılan gönderimlerde tüm il merkezlerine , yakın ilçelerine ve İl merkezlerine uzak ilçeler için teslimat ücreti ALICI tarafından ödenecektir.

KARGO İLE TESLİMAT

…..… lojistik ile gönderilecek ürünleriniz kargoya verildiğinde kargo takip numarası SMS ve e-posta yoluyla paylaşılması firmamız insifiyatindedir. …… lojistik ile olan anlaşmamız üzerinden ürünleriniz adresinize kadar kargo ücretinin belirlemiş  olduğu ücretten taşınmaktadır.

ALICI, ürünü teslim aldığı anda kontrol etmekle ve üründe kargodan kaynaklanan bir sorun gördüğünde, kargo firması yetkilisine tutanak tutturmakla sorumludur. Aksi halde SATICI sorumluluk kabul etmeyecektir. Kargoların teslimat yapamadıkları köy, kasaba veya şehir merkezine uzak noktalarda kargonuz, en yakın merkez şubeye kadar getirilir ve ALICI’nın buradan teslim alması için bilgilendirme yapılır. ALICI’nın belirtilen süre içinde kargoyu teslim alması gerekecektir.
AYIP VE AYIP İHBARI 

ALICI, sipariş verdiği ve işbu Ön Bilgilendirme ile onayladığı ürün/ürünlerin kendisine veya bildirdiği adreste bulunan kişiye tesliminden itibaren açık ayıp halinde 2 gün gizli ayıp halinde ise en geç 8 gün içinde TTK 23. Maddesi uyarınca satıcıya ihbarda bulunmak zorundadır. Aksi halde ürünün ayıplı olmadığı kabul edilecektir.

Satıcıya yapılacak Ayıp ihbarı noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılır. Aksi halde başka bir yolla yapılan ihbar yapılmamış sayılır.

Yasal sürede ve iş bu maddede belirtilen şekilde ayıp ihbarında bulunulması halinde, ALICI bu ihbardan itibaren en geç 10 gün içinde malı SATICI’ya ulaştırmak üzere SATICI’nın belirteceği adrese geri göndermek zorundadır, ürünün satıcıya iade edilmesinden sonra satıcı tarafça gerekli muayene yapıldıktan sonra ürünün gerçekten ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda en geç 14 (on dört) gün içerisinde ALICI’nın satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun şekilde ALICI’ya iade edilir.

YETKİLİ MAHKEME

İş bu sözleşmeden kaynaklanan tüm ihtilafların halli için yetkili mahkeme Konya Mahkemeleri ve icra daireleridir.

ALICI

Ad Soyad/Ticaret Unvanı :

Adres :
Telefon :

E-Posta :
Tarih :

ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

  1. TARAFLAR

İşbu Üyelik Sözleşmesi (“Sözleşme”); https://makparsan.com.tr/ sahibi olan ve Tatlıcak Mah. Vatan sanayi sitesi Kavaf Sok. No:37 Pk:42030 / Karatay/Konya/Türkiye adresinde bulunan Makparsan Endüstriyel Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti (“şirket”)ile; https://makparsan.com.tr sitesine aşağıdaki şartları kabul ederek üye olan web sitesi kullanıcısı (“Üye”) arasında, Üye’nin şirketin sunduğu Hizmetlerden yararlanmasına ilişkin koşulların belirlenmesi için akdedilmiştir.

  1. TANIMLAR

Üye: “https://makparsan.com.tr” sitesine aşağıdaki şartları kabul ederek üye olan web sitesi kullanıcısını ifade eder.

Alıcı: Platform’dan üye olarak veya üye olmadan ürün ve/veya hizmet satın alan gerçek ve/veya tüzel kişileri ifade eder.

Satıcı/Şirket: Tatlıcak Mah. Vatan sanayi sitesi Kavaf Sok. No:37 Pk:42030 Karatay/Konya/Türkiye adresinde ikamet eden “Makparsan Endüstriyel Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ifade eder.

Taraflar: Satıcı/şirket ve alıcıyı ifade eder.

Platform: https://makparsan.com.tr internet adresini ifade eder.

  1. TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

3.1. Gerçek veya tüzel kişiler https://makparsan.com.tr/ internet sitesine üye olurken verdiği kişisel ve diğer sair bilgilerin kanunlar önünde doğru olduğunu, SATICI’nın bu bilgilerin gerçeğe aykırılığı nedeniyle uğrayacağı tüm zararları aynen ve derhal tazmin edeceğini beyan ve taahhüt eder.

3.2. ÜYE, SATICI tarafından kendisine verilmiş olan şifreyi başka kişi ya da kuruluşlara veremez, ÜYE’ nin söz konusu şifreyi kullanma hakkı bizzat kendisine aittir. Bu sebeple doğabilecek tüm sorumluluk ile üçüncü kişiler veya yetkili merciler tarafından SATICI’ya karşı ileri sürülebilecek tüm iddia ve taleplere karşı, SATICI’nın söz konusu izinsiz kullanımdan kaynaklanan her türlü tazminat ve sair talep hakkı saklıdır.

3.3. ÜYE, https://makparsan.com.tr/ internet sitesini kullanırken yasal mevzuat hükümlerine riayet etmeyi ve bunları ihlal etmemeyi baştan kabul ve taahhüt eder. Aksi takdirde, doğacak tüm hukuki ve cezai yükümlülükler tamamen ve münhasıran ÜYE’yi bağlayacaktır.

3.4. ÜYE, https://makparsan.com.tr/ internet sitesini hiç bir şekilde kamu düzenini bozucu, genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız ve taciz edici şekilde, yasalara aykırı bir amaç için, başkalarının fikri ve telif haklarına tecavüz edecek şekilde kullanamaz. Ayrıca ÜYE, başkalarının hizmetleri kullanmasını önleyici veya zorlaştırıcı faaliyet (spam, virüs, truva atı, vb.) ve işlemlerde bulunamaz.

3.5. https://makparsan.com.tr/ internet sitesinde üyeler tarafından beyan edilen, yazılan, kullanılan fikir ve düşünceler, tamamen üyelerin kendi kişisel görüşleridir ve görüş sahibini bağlar. Bu görüş ve düşüncelerin SATICI ile hiç bir ilgi ve bağlantısı yoktur. SATICI’nın, ÜYE’nin beyan edeceği fikir ve görüşler nedeniyle üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan ve üçüncü kişilerin beyan edeceği fikir ve görüşler nedeniyle ÜYE’nin uğrayabileceği zararlardan dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

3.6. SATICI, ÜYE verilerinin yetkisiz kişilerce okunmasından ve ÜYE yazılım ve verilerine gelebilecek zararlardan dolayı sorumlu olmayacaktır. ÜYE, https://makparsan.com.tr/ internet sitesinin kullanılmasından dolayı uğrayabileceği herhangi bir zarar yüzünden SATICI’dan tazminat talep etmemeyi peşinen kabul etmiştir.

3.7. ÜYE, diğer internet kullanıcılarının yazılımlarına ve verilerine izinsiz olarak ulaşmamayı veya bunları kullanmamayı kabul etmiştir. Aksi takdirde, bundan doğacak hukuki ve cezai sorumluluklar tamamen ÜYE ‘ye aittir.

3.8. İşbu üyelik sözleşmesi içerisinde sayılan maddelerden bir ya da birkaçını ihlal eden ÜYE, işbu ihlal nedeniyle cezai ve hukuki olarak şahsen sorumlu olup, SATICI’yı bu ihlallerin hukuki ve cezai sonuçlarından ari tutacaktır. Ayrıca; işbu ihlal nedeniyle, olayın hukuk alanına intikal ettirilmesi halinde, SATICI’nın ÜYE’ye karşı üyelik sözleşmesine uyulmamasından dolayı tazminat talebinde bulunma hakkı saklıdır.

3.9. SATICI’nın her zaman tek taraflı olarak gerektiğinde ÜYE’nin üyeliğini silme, müşteriye ait dosya, belge ve bilgileri silme hakkı vardır. ÜYE iş bu tasarrufu önceden kabul eder. Bu durumda, SATICI’nın hiçbir sorumluluğu yoktur.

3.10.SATICI tarafından https://makparsan.com.tr/ internet sitesinin iyileştirilmesi, geliştirilmesine yönelik olarak ve/veya yasal mevzuat çerçevesinde siteye erişmek için kullanılan İnternet servis sağlayıcısının adı ve Internet Protokol (IP) adresi, Siteye erişilen tarih ve saat, sitede bulunulan sırada erişilen sayfalar ve siteye doğrudan bağlanılmasını sağlayan Web sitesinin Internet adresi gibi birtakım bilgiler toplanabilir.

3.11. SATICI kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak, ürünlerini ve hizmetlerini iyileştirmek, sitenin kullanımını kolaylaştırmak için kullanımını kullanıcılarının özel tercihlerine ve ilgi alanlarına yönelik çalışmalarda üyelerin kişisel bilgilerini kullanabilir. SATICI, ÜYE ‘nin https://makparsan.com.tr/ internet sitesi üzerinde yaptığı hareketlerin kaydını bulundurma hakkını saklı tutar.

3.12. SATICI’ya üye olan kişi, yürürlükte bulunan ve/veya yürürlüğe alınacak uygulamalar kapsamında SATICI tarafından kendisine ürün ve hizmet tanıtımları, reklamlar, kampanyalar, avantajlar, anketler ve diğer müşteri memnuniyeti uygulamaları sunulmasına izin verdiğini beyan ve kabul eder. ÜYE, SATICI’ya üye olurken ve/veya başka yollarla geçmişte vermiş olduğu ve/veya gelecekte vereceği kişisel ve alışveriş bilgilerinin ve alışveriş ve/veya tüketici davranış bilgilerinin yukarıdaki amaçlarla toplanmasına, paylaşılmasına, SATICI tarafından kullanılmasına ve arşivlenmesine izin verdiğini beyan ve kabul eder. ÜYE aksini bildirmediği sürece üyeliği sona erdiğinde de verilerin toplanmasına, paylaşılmasına, SATICI tarafından kullanılmasına ve arşivlenmesine izin verdiğini beyan ve kabul eder. ÜYE aksini bildirmediği sürece SATICI’nın kendisi ile internet, telefon, SMS, vb iletişim kanalları kullanarak irtibata geçmesine izin verdiğini beyan ve kabul eder. ÜYE yukarıda bahsi geçen bilgilerin toplanması, paylaşılması, kullanılması, arşivlenmesi ve kendisine erişilmesi nedeniyle doğrudan ve/veya dolaylı maddi ve/veya manevi menfi ve/veya müsbet, velhasıl herhangi bir zarara uğradığı konusunda talepte bulunmayacağını ve SATICI’yı sorumlu tutmayacağını beyan ve kabul eder. ÜYE veri paylaşım tercihlerini değiştirmek isterse, bu talebini SATICI’nın müşteri hizmetleri çağrı merkezlerine iletebilir.

3.13. SATICI, ÜYE’nin kişisel bilgilerini yasal bir zorunluluk olarak istendiğinde veya (a) yasal gereklere uygun hareket etmek veya SATICI’ya tebliğ edilen yasal işlemlere uymak; (b) SATICI ve SATICI web sitesi ailesinin haklarını ve mülkiyetini korumak ve savunmak için gerekli olduğuna iyi niyetle kanaat getirdiği hallerde açıklayabilir.

3.14. SATICI web sitesinin virüs ve benzeri amaçlı yazılımlardan arındırılmış olması için mevcut imkânlar dâhilinde tedbir alınmıştır. Bunun yanında nihai güvenliğin sağlanması için kullanıcının, kendi virüs koruma sistemini tedarik etmesi ve gerekli korunmayı sağlaması gerekmektedir. Bu bağlamda ÜYE, SATICI web sitesine girmesiyle, kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul etmiş sayılır.

  1. GİZLİLİK

4.1. Şirket, Üye’nin Platform’da sunulan Hizmetler’den yararlanabilmek için Platform üzerinden kendisine sağladığı kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu da dahil her türlü mevzuata uygun bir şekilde işlenmesine, güvenliğinin sağlanmasına ve korunmasına önem vermektedir.

4.2. Şirketin web adresi olan https://makparsan.com.tr, müşterilerinden üyelik ve alışveriş sırasında alınan tüm kişisel veriler mevcut en yüksek elektronik ve fiziksel güvenlik sistemleri ile korunmakta, yalnız yetki sahibi personel ve gerekli durumlarda kullanıcı onayı ile görüntülenecek bir ortamda saklanmaktadır.

  1. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI

Şirket tarafından oluşturulan https://makparsan.com.tr/ internet sitesi yazılım ve tasarımı ile her türlü marka, tasarım, logo, ticari takdim şekli, slogan ve diğer tüm içeriğin her türlü fikri mülkiyet hakkı ile kendi mülkiyetindedir. Üye, şirketin veya bağlı şirketlerinin mülkiyetine tabi fikri mülkiyet haklarını yazılı izni olmaksızın kullanamaz, paylaşamaz, dağıtamaz, sergileyemez, çoğaltamaz ve bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz. Üye, Platform’un bütünü ya da bir kısmını başka bir ortamda şirketin yazılı izni olmaksızın kullanamaz. Üye’nin, üçüncü kişilerin veya şirketin fikri mülkiyet haklarını ihlal edecek şekilde davranması halinde, Üye, şirketin ve/veya söz konusu üçüncü kişinin tüm doğrudan ve dolaylı zararları ile masraflarını tazmin etmekle yükümlüdür.

Bu web sitesinde yayınlanabilecek olan araç marka model logo veya referans numarası ancak bilgilendirme amaçlıdır. Ayrıca burada yayınlanan resim yazı görsel ifadeler elektronik ortam dahil olmak üzere kopyalama çoğaltma veya alıntı yapılamaz.

  1. SÖZLEŞMEDE DEĞİŞİKLİK

Şirket, tamamen kendi takdirine bağlı olmak üzere, işbu Üyelik Sözleşmesi’ni ve Platform’da yer alan Gizlilik Politikası da dahil her türlü politikayı, kullanıcılara sağlanan her hangi bir hizmeti hüküm ve şartı uygun göreceği herhangi bir zamanda, yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla Platform’da ilan ederek tek taraflı olarak değiştirebilir, sonlandırabilir. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nin değişen hükümleri, Platform’da ilan edildikleri tarihte geçerlilik kazanacak, geri kalan hükümler aynen yürürlükte kalarak hüküm ve sonuçlarını doğurmaya devam edecektir. SATICI web sitesinde kayıtlı kullanıcı bilgi ve verilerini silme hakkını saklı tutar.

  1. MÜCBİR SEBEP

Ayaklanma, ambargo, devlet müdahalesi, isyan, işgal, savaş, seferberlik, grev, lokavt, iş eylemleri veya boykotlar dahil olmak üzere işçi-işveren anlaşmazlıkları, siber saldırı, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, sisteme ilişkin iyileştirme veya yenileştirme çalışmaları ve bu sebeple meydana gelebilecek arızalar, elektrik kesintisi, yangın, patlama, fırtına, sel, deprem, göç, salgın veya diğer bir doğal felaket veya şirketin kontrolü dışında gerçekleşen, kusurundan kaynaklanmayan ve makul olarak öngörülemeyecek diğer olaylar (“Mücbir Sebep”) Şirketin işbu Üyelik Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerini ifa etmesini engeller veya geciktirirse, Şirket ifası Mücbir Sebep sonucunda engellenen veya geciken yükümlülüklerinden dolayı sorumlu tutulamaz ve bu durum işbu Üyelik Sözleşmesi’nin bir ihlali olarak kabul edilemez.

  1. MUHTELİF HÜKÜMLER

8.1. Delil sözleşmesi; Üye, işbu Üyelik Sözleşmesi’nden doğabilecek ihtilaflarda satın alanın resmi defter ve ticari kayıtları ile Şirketin veri tabanında, sunucularında tutulan e-arşiv kayıtlarının, elektronik bilgilerin ve bilgisayar kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini ve bu maddenin 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul eder.

8.2. Uygulanacak Hukuk ve Uyuşmazlıkların Çözümü; İşbu Üyelik Sözleşmesi münhasıran Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olacaktır. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nden kaynaklanan veya işbu Üyelik Sözleşmesi ile bağlantılı olan her türlü ihtilaf, Konya Mahkemeleri ve İcra Müdürlüklerinin münhasır yargı yetkisinde olacaktır.

8.3. Bildirim; Şirket, Üye ile Üye’nin kayıt olurken bildirmiş olduğu elektronik posta adresi vasıtasıyla veya telefon numarasına arama yapmak ve SMS göndermek suretiyle iletişim kuracaktır. ÜYE iş bu üyelik sözleşmesini onaylamasıyla beraber bilgilendirme maillerinin elektronik posta adresine ve bilgilendirme SMS’lerinin cep telefonuna gönderilmesini kabul etmiş sayılacaktır.
Üye, elektronik posta adresini ve telefon numarasını güncel tutmakla yükümlüdür.

8.4. Üyelik Sözleşmesi’nin Bütünlüğü ve Bölünebilirliği; İşbu Üyelik Sözleşmesi, konuya ilişkin olarak Taraflar arasındaki anlaşmanın tamamını oluşturmaktadır. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nin herhangi bir hükmünün yetkili herhangi bir mahkeme, tahkim heyeti veya idari makam tarafından tümüyle veya kısmen geçersiz veya uygulanamaz olduğu veya makul olmadığına karar verilmesi halinde, söz konusu geçersizlik, uygulanamazlık veya makul olmama ölçüsünde işbu Üyelik Sözleşmesi bölünebilir olarak kabul edilecek ve diğer hükümler tümüyle yürürlükte kalmaya devam edecektir.

8.5. Üyelik Sözleşmesinin devir yasağı; Üye, Şirketin önceden yazılı onayını almaksızın işbu Üyelik Sözleşmesi’ndeki haklarını veya yükümlülüklerini tümüyle veya kısmen temlik edemez. Aksine hareket hukuki ve cezai sorumluluk gerektirmektedir.

8.6. Tadil ve Feragat; Taraflardan birinin Üyelik Sözleşmesinde kendisine verilen herhangi bir hakkı kullanmaması ya da icra etmemesi, söz konusu haktan feragat ettiği anlamına gelmeyecek veya söz konusu hakkın daha sonra kullanılmasını ya da icra edilmesini engellemeyecektir.

8.7. Sözleşmenin feshi: İş bu sözleşme üyenin üyeliğini iptal etmesi veya satıcı tarafından üyeliğinin iptal edilmesine kadar yürürlükte kalacaktır. Satıcı üyenin, üyelik sözleşmesini herhangi bir hükmünü ihlal etmesi durumunda üyenin üyeliğini iptal ederek sözleşmeye tek taraflı olarak feshedebilecektir.

İşbu üyelik sözleşmesi, Üye tarafından her bir hükmü okunarak ve bütünüyle anlaşılarak elektronik ortamda onaylanmak suretiyle, onaylandığı an itibariyle yürürlüğe girmiştir.

MESAFELİ SATIŞLAR SÖZLEŞMESİ

Madde 1: KONU

İşbu sözleşmenin konusu, SATICI’nın, ALICI’ya satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak tarafların hak ve yükümlülüklerinin kapsamaktadır.

Madde 2: SATICI BİLGİLERİ

Ünvanı : MAKPARSAN ENDÜSTRİYEL OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.

Adres : Tatlıcak mahallesi Vatan sanayi sitesi Kavaf sokak no:37

P.K.: 42030 / KARATAY / KONYA /TÜRKİYE

Telefon : 0 (332) 355 40 44

Mersis No :

Madde 3: ALICI BİLGİLERİ

Ad Soyadı/Ticaret Unvanı :

Adres :
Telefon :

E-Posta :
Tarih :

Madde 4: SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN BİLGİLERİ

Ürünlerin cinsi  ve türü, miktarı, marka/modeli, rengi, vergiler dahil satış bedeli (birim x birim fiyat olarak) aşağıda belirtildiği gibidir.

Ürün İsmiMiktarKdv Dahil Birim Fiyatı
   

MADDE 4.1: ÖDEME ŞEKLİ:

A) KREDİ KARTIYLA ÖDEME:

a) ALICI, kredi kartı ile ödeme yöntemini tercih ettiğinde (İNTERNET) sitesinde alışverişini tamamlamadan önce ilgili sayfada kredi kartı bilgilerini girecektir.

b) ALICI, uygun olduğu ölçüde yer alan taksit seçeneklerinden dilediğini tercih edebilir veya tek çekim seçeneği ile ödemeyi gerçekleştirebilir.

c) ALICI’nın bankası kampanyalar düzenleyerek seçilen taksit adedinin daha üstünde bir taksit adedi uygulayabilir, taksit öteleme gibi hizmetler sunabilir. Bu tür kampanyalar ALICI bankasının inisiyatifindedir ve SATICI’nın bilgisi dâhilinde olması durumunda (İNTERNET) sitesinde kampanyalar hakkında bilgi verilmektedir.

d) ALICI’nın taksit seçeneklerinden birisini tercih etmesi durumunda kredi kartının hesap kesim tarihinden itibaren sipariş toplamı taksit adedine bölünerek kredi kartı özetine ALICI bankası tarafından yansıtılacaktır. Banka taksit tutarlarını küsurat farklarını dikkate alarak aylara eşit olarak dağıtmayabilir. Detaylı ödeme planının oluşturulması ALICI bankasının inisiyatifindedir.

e) Diğer yandan vadeli satışların sadece Bankalara ait kredi kartları ile yapılması nedeniyle, ALICI, ilgili faiz oranlarını ve temerrüt faizi ile ilgili bilgileri bankasından ayrıca teyit edeceğini, yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri gereğince faiz ve temerrüt faizi ile ilgili hükümlerin Banka ve ALICI arasındaki kredi kartı sözleşmesi kapsamında uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

f) ALICI’nın kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerde temerrüde düşmesi halinde ALICI bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karşı sorumlu olacaktır. ALICI’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde ALICI borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI’nın oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

g) ALICI, kredi kartı ile ödeme yöntemi sırasında verilecek kart bilgilerinin doğruluğundan hukuki ve cezai yönden sorumlu olacaktır.

h) Alıcı ödemeyi kendi kredi kartıyla yapmak zorundadır. Ödeme ekranında çalıntı, kayıp ve 3. kişinin bilgisi ve rızası olmadan kredi kartı bilgilerinin kullanılmasının tüm yasal hukuki ve cezai sorumluğu alıcı/üyeye aittir. 3. Kişilerin kredi kartlarının çalındığı, bilgileri ve onayları haricinde kullanıldığı iddiası sebebiyle ürün bedelinin banka tarafından satıcının hesabına ödenmemesi halinde alıcı/üye iş bu bedeli hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmaksızın satıcıya derhal ödemek zorundadır.

B) HAVALE/EFT İLE ÖDEME

a) ALICI, havale/EFT ile ödeme yapmayı tercih ettiğinde SATICI’nın banka IBAN bilgileri ALICI ile İnternet Sitesi üzerinden paylaşılacaktır.

b) ALICI, havale/EFT ile ödemeyi gerçekleştirdikten sonra ödemenin SATICI banka hesabına ulaşmasından sonra siparişi onaylanacaktır. ALICI transfer işleminin açıklama kısmına sipariş numarasını yazmalıdır.

Madde 5: GENEL HÜKÜMLER

a) ALICI, https://makparsan.com.tr internet sitesinde sözleşme konusu ürüne ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu, üyelik sözleşmesi ile ön bilgilendirme formunu da okuyup onayladığını ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

b)Fiyatlar piyasa koşullarına veya yapılabilecek kampanyalara bağlı olarak, anlık değişikliklere uğrayabilir. Makparsan Endüstriyel Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, dilediği zaman ve önceden herhangi bir bildirime gerek olmaksızın, ürün fiyatlarını değiştirme ve/veya kampanya koşullarını ve bitiş tarihini haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.

c)SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

d)Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu sözleşmenin bedelinin ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

e)ALICI’nın sipariş verdiği ürün bedelini ödememesi ya da satış bedelinin kredi kartı hesabında gerekli meblağ olmaması sebebi ile tahsil edilememesi durumunda ürün satışı gerçekleşmeyecektir. ALICI, siparişin işleme alınma zamanının, siparişin verildiği an değil, kredi kartı hesabından gerekli tahsilâtın yapıldığı veya ödemeyi yaptığı an olduğunu, bu tahsilatın yapılamaması durumunda SATICI’nın herhangi bir ürün sunmakla yükümlüğü olmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

f)SATICI, İnternet Sitesi’nde oluşabilecek dizgi ve sistem hatalarından kaynaklanan fiyat ve içerik hatalarından sorumlu değildir.

Madde 6: Teslimat Şekli ve Adresi

Teslim Edilecek Kişi :

Teslim Edilecek Kişinin İletişim Bilgileri :

Teslimat Adresi :

Fatura Adresi :

a)Ürün, ALICI’nın belirttiği teslimat adresine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa, paketlenmiş ve sağlam olarak teslim edilir.

b)Savaş, doğal afet, ayaklanma, grev, lokavt, sel, yangın, deprem gibi SATICI’nın herhangi bir kusuru olmaksızın ortaya çıkan ve makul önlemlerle engelleyemeyeceği hallerde bu süre uzayabilir.

c)Teslim anında ALICI’nın adresinde bulunmaması durumunda dahi SATICI edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, ALICI’nın ürünü geç teslim almasından ve/veya hiç teslim almamasından kaynaklanan zararlardan ve giderlerden SATICI sorumlu değildir.

d)ÜRÜN, ALICI’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.

e)Adalara teslimat yapılamamaktadır.

Madde 7: NAKLİYE ŞİRKETİ İLE TESLİMAT

Nakliye ile gönderilecek ürünler gönderime hazır olduğunda teslimat en uygun ve kısa zamanda yapılır. Şirket tarafından yapılan teslimat planlarında özel durumlar dışında değişiklik yapılmaz. ALICI’nın özel durumu veya belirtilen adreste kimsenin bulunmadığı ve teslimatın gerçekleştirilemediği durumlarda, 2. teslimat en az 7 gün sonrası için yeniden planlanır ve yeni nakliye organizasyonu için SATICI ekstra nakliye ücreti talep edebilir.

Nakliye şirketi ile yapılan gönderimlerde tüm il merkezlerine ve yakın ilçelerine teslimat ücreti SATICI’ya aittir. İl merkezlerine uzak ilçeler için ara nakliye ücreti ALICI tarafından ödenecektir.

Madde 8: KARGO İLE TESLİMAT

…..… lojistik ile gönderilecek ürünleriniz kargoya verildiğinde kargo takip numarası SMS ve e-posta yoluyla sizinle paylaşılır. …… lojistik ile olan anlaşmamız üzerine ürünleriniz adresinize kadar ücretsiz olarak taşınmaktadır.

ALICI, ürünü teslim aldığı anda kontrol etmekle ve üründe kargodan kaynaklanan bir sorun gördüğünde, ürünü kabul etmemekle veya kargo firması yetkilisine tutanak tutturmakla sorumludur. Aksi halde SATICI sorumluluk kabul etmeyecektir. Kargoların teslimat yapamadıkları köy, kasaba veya şehir merkezine uzak noktalarda kargonuz, en yakın merkez şubeye kadar getirilir ve ALICI’nın buradan teslim alması için bilgilendirme yapılır. ALICI’nın belirtilen süre içinde kargoyu teslim alması gerekecektir.

Madde 9: SİPARİŞ İPTALİ VE BEDEL İADESİ

ALICI henüz teslim edilmeyen ürünlerde sipariş tarihinden itibaren 3 gün içerisinde ücretsiz iptal veya değişim talebinde bulunabilir. 3 günden sonra iptal ve değişim talebinde bulunulamaz.

SİPARİŞ İPTALİ ile ilgili bedel iadesi, ALICI’nın talebi göndermesini takip eden 7 iş günü içerisinde gerçekleştirilir.

9.1. KREDİ KARTI İLE ÖDEMEDE İADE

a) ALICI ürünü kaç taksit ile aldıysa Banka ALICI’ya geri ödemesini taksitle yapmaktadır. Banka tarafından ALICI’ya yapılacak iade şekli BANKA ile ALICI arasında olup SATICI’nın bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Siparişler, banka ya da SATICI kredi kartı güvenlik birimi tarafından gerekli durumlarda veya kart sahibinin farklı olması durumunda, siparişlerle ile ilgili onay alabilmek için kredi kartı sahibine, sistemlerinde kayıtlı bir telefon numarasından ulaşılamaz ise sipariş kredi kartı sahibinin güvenliğini sağlama amacı ile iptal edilebilecektir.

Her siparişte banka kayıtları ve bilgisayar IP numarası kayıt altına alınarak herhangi bir sahtecilik durumunda savcılığa bildirilerek sorumlu IP sahibi hakkında sahtecilik suçu ile hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

b) Kart ile alınmış mal ve hizmetin iadesi durumunda SATICI, Banka ile yapmış olduğu sözleşme gereği ALICI’ya nakit para ile ödeme yapamaz. Kredi kartıyla yapılan ödemelerin iadesi aynı kredi kartına yapılır.

9.2. HAVALE/EFT ILE ÖDEMEDE İADE

ALICI’dan banka hesap bilgileri istenerek, ALICI’nın belirttiği hesaba (hesabın fatura adresindeki kişinin adına veya kullanıcı üyenin adına olması şarttır) Havale veya EFT şeklinde yapılır.

Madde 10: AYIP VE AYIP İHBARI 

ALICI, sipariş verdiği ve işbu Ön Bilgilendirme ile onayladığı ürün/ürünlerin kendisine veya bildirdiği adreste bulunan kişiye tesliminden itibaren açık ayıp halinde 2 gün gizli ayıp halinde ise en geç 8 gün içinde TTK 23. Maddesi uyarınca satıcıya ihbarda bulunmak zorundadır. Aksi halde ürünün ayıplı olmadığı kabul edilecektir.

Satıcıya yapılacak Ayıp ihbarı noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılır. Aksi halde başka bir yolla yapılan ihbar yapılmamış sayılır.

Yasal sürede ve iş bu maddede belirtilen şekilde ayıp ihbarında bulunulması halinde, ALICI bu ihbardan itibaren en geç 10 gün içinde malı SATICI’ya ulaştırmak üzere SATICI’nın belirteceği adrese geri göndermek zorundadır, ürünün satıcıya iade edilmesinden sonra satıcı tarafça gerekli muayene yapıldıktan sonra ürünün gerçekten ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda en geç 14 (on dört) gün içerisinde ALICI’nın satın alırken kullandığı ödeme aracına uygun şekilde ALICI’ya iade edilir

Madde 11: GARANTİ SÜRESİ

Satılan ÜRÜN, …… sene boyunca garanti kapsamındadır.

Madde 12: UYUŞMAZLIK VE YETKİLİ MAHKEME

İşbu sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda Konya Mahkemeleri ve İcra Daireleri münhasıran yetkilidir.

Madde 13: DELİL ANLAŞMASI

Bu sözleşmeden ve/veya uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde SATICI ticari defterleri ve sair tüm kayıtları(bilgisayar çizgi ses kayıtları gibi manyetik ortamdaki kayıtlar dahil) kesin delil oluşturur.

Madde 14: YÜRÜRLÜK

a-) İşbu sözleşmenin kabul edilerek onaylanması ve internet sitesi üzerinden verilen siparişe ait ödemenin gerçekleşmesi ile birlikte ALICI, işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacak ve işbu sözleşme yürürlüğe girecektir.

b-)ALICI, SATICI’nın isim, unvan, açık adres, telefon ve diğer erişim bilgileri Sözleşme konusu hizmetin temel nitelikleri, vergiler dahil olmak üzere satış fiyatı, ödeme şekli, satışa konu hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve sözleşmenin getirdiği tüm hak ve yükümlülükler konusunda anlaşılır, internet ortamına ve kanuna uygun şekilde satıcı tarafından bilgilendirildiğini bu hususlarda doğru ve eksiksiz olarak bilgi sahibi olduğunun, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında sipariş verdiğini, Sözleşme şartlarının kabul ederek taraf olduğunu ve herhangi bir itirazı olmadığının kabul, beyan ve taahhüt eder.

ALICI

Ad Soyadı/Ticaret Unvanı :

Adres :
Telefon :

E-Posta :
Tarih :

MAKPARSAN END OTM SAN TİC LTD ŞTİ YÖNETİM KURULU

MAKPARSAN END.OTM.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. TATLICAK MAH.VATAN SAN.SİT.KAVAF SOK.NO:37 KARATAY – KONYA (“Şirket”) olarak sahip olduğumuz www.makparsan.com.tr web sitemizin (“Web Sitesi”) ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktayız. Bu Çerez Kullanımı Politikası (“Politika”), tüm Web Sitesi ziyaretçilerimize ve kullanıcılarımıza hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını açıklamaktadır. Web sistemiz de bulunan Aydınlatma Metni kısmından KVKK kanunu işlenmesi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu Politika, Web Sitesi’ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde bağlandığınıza bağlı olmaksızın
uygulanmaktadır. Dolayısıyla bu Politika’yı dikkatlice okuyup ileride inceleyebilmeniz açısından bir kopyasını almanızı tavsiye ederiz.

I. Reşit Olmayanlar
Her ne kadar site içeriği sadece şirketimizin verilerini içeren içerik bulunsa da 18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Site içerisinde bulunan formların doldurulması işlemlerini de ebeveynlerinizin refakatinde yapmanız gerekmektedir.

II. Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?
Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır. Bu dosyada Web Sitesi gezintinize ait bilgiler saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir. Çerezler ayrıca Web Sitesi’nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için kullanılmaktadır.
Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;
Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,
Şirket’in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması,

III. Çerezlerle Hangi Tür Verilerinizi İşliyoruz?
Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi’ne eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Web Sitesi’nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

IV. Hangi Tür Çerezleri Hangi Şekillerde Kullanıyoruz?
Web Sitesi’nde farklı türlerde çerezler kullanmaktayız. Bunlar Web Sitesi’nin çalışmasını sağlamak için kullanılması zorunlu olan çerezler, işlev çerezleri, analiz/performans çerezleridir.

KULLANIM BAKIMINDAN ÇEREZ TÜRLERİ:
Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Web Sitesi’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.

İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi’nin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkilişime geçerek Web Sitesi’ni geliştirebilmemizi sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

SAKLANDIĞI SÜRE BAKIMINDAN ÇEREZ TÜRLERİ:
Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kişinin bilgisayarında belirli bir tarihe veya kullanıcı tarafından silinene kadar varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu çerezler, çoğunlukla kullanıcıların site hareketlerini ve tercihlerini ölçmek amacıyla kullanılır.

Oturum Çerezleri (Session Cookies): Bu çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri toplamaz. Çerez, kullanıcı ziyaret ettiği web sayfasını kapattığında veya belli bir süre pasif kaldığında silinir. Web Sitesi’nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir. Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır.

Web Sitesi; Facebook ve Linkedin vb. gibi sosyal ağlara bağlantı sağlayan sosyal eklentilerden faydalanmaktadır. Web Sitesi’ni ziyaret ettiğinizde ve bu eklentileri kullandığınızda, Web Sitesi doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcınıza iletilir ve ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ size ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesabınıza ait verilerle birleştirebilir. Lütfen sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği verilerin kapsamı üzerinde herhangi bir etkimiz ve kontrolümüz olmadığını unutmayın. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, hangi yöntemlerle ve hangi süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için lütfen ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel verilerin işlenmesi politikalarını dikkatlice inceleyin.

V. Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?
Çerezlerin kullanılması Web Sitesi’nin daha iyi hizmet vermekle birlikte eğer dilerseniz çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu takdirde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Çerezlerin kullanılmasını engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır:

  • Internet Explorer
    1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
    2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçenekleri’ne dokunun veya tıklayın.
    3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar’ın altında bulunan
    kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.

Detaylı bilgi : https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

  • Microsoft Edge
    1. Microsoft Edge tarayıcınızın sağ üst köşesinden üç nokta işareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gelin.
    2. Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek Öğeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek
    istediğiniz bölümleri seçin.
    3. Burada birçok bölüm bulunmaktadır. İstediğinizi seçerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz
  • Google Chrome
    1. Bilgisayarınızda Chrome’u açın.
    2. Sağ üstte Diğer Ayarlar’ı tıklayın.
    3. Altta Gelişmiş’i tıklayın.
    4. “Gizlilik ve güvenlik”in altında İçerik ayarları’nı tıklayın.
    5. Çerezler’i tıklayın.
    6. “Tüm çerezler ve site verileri”nin altında Web Sitesi’nin adını arayın.
    7. Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın

Detaylı bilgi : http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

  • Mozilla Firefox
    1. Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekler’i seçin.

Detaylı bilgi : http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

  • Safari : https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR
  • Adobe Analytics : http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
  • AOL : https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
  • Google Adwords : https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
  • Google Analytics : https://tools.google.com/dlpage/gaoptout  
  • Opera : http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
  • Yandex : https://browser.yandex.com/help/personal-data-protection/cookies.html

Diğer ana web tarayıcılarında bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi https://www.esb.org.tr/cerezbellek veya https://www.aboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı tüm çerezli üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla da silebilirsiniz.

MAKPARSAN END OTM SAN TİC LTD ŞTİ YÖNETİM KURULU

MAKPARSSAN END.OTM.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. MAKPARSAN olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, MAKPARSAN ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine önem vermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam bilinci ile KVKK uyarınca “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda yer alan kapsamda ve şartlarda işlemekteyiz.

MAKPARSAN tarafından kişisel verilerinizin ne tür yöntemler aracılığıyla ve hangi amaçlar doğrultusunda işlendiği ve saklandığı hakkında daha detaylı bilgi için MAKPARSAN Gizlillik KVKK ve Aydınlatma Metni, Çerez Politikası ve Üyelik Sözleşmesi Hakkında detaylı bilgileri web sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

  1. Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, KVKK’da kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olarak tanımlanmıştır. Buna göre bizimle paylaştığınız adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, kimlik numaranız, elektronik posta adresiniz, telefon numaranız ve benzeri bilgiler kişisel veri olarak adlandırılmaktadır. MAKPARSAN, kişisel verilerinizi, MAKPARSAN ile doğrudan paylaştığınız hallerde, otomatik yollarla veya üçüncü şahıs platformları gibi başka kaynaklar aracılığıyla toplamaktadır. 2. Kişisel verilerinizin işlenme amacı ve dayanağı nedir? MAKPARSAN ile olan ürün ve hizmet ilişkiniz dolayısıyla yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve sizi kampanyalar ve avantajlardan haberdar edebilmek için MAKPARSAN kişisel bilgilerinizi toplamaktadır ve bu kapsamda işlemektedir.

Bu doğrultuda MAKPARSAN; kişisel verilerinizi, her türlü şikâyetinizi değerlendirmek ve işleme almak, ödemelerinizi işleme almak, ürünlerimizi, hizmetlerimizi, iletişim yöntemlerimizi ve internet sitelerimizin işlevselliğini geliştirmek ve sizin için kişiselleştirilmiş ürünler, iletişim içerikleri ve hedefe yönelik reklamlar ve ayrıca ürün tavsiyeleri sunmak için toplamakta ve işlemektedir. Yukarıda sayılan amaçlar doğrultusunda MAKPARSAN, kişisel verilerinizi, açık rızanıza istinaden, veya sizinle yaptığımız sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması halinde veya temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatimizin gerektirdiği hallerde, burada belirtilen amaçlar ve kapsam dahilinde işlemekte ve saklamaktadır. 3. Kişisel verilerinizi hangi amaçla, kimlere aktarıyoruz?

Kişisel verileriniz MAKPARSAN hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimizle, iş ilişkisinin devamı esnasında birlikte bizi temsil eden ve/veya faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız iş ortağımız olan yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla (kargo, gönderi, çağrı merkezi, veri tabanı, bulut vb. hizmetleri sunan şirketlerle) paylaşılabilmektedir. Ayrıca, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, MAKPARSAN internet sitelerini ziyaretinize ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; güvenliğiniz ve MAKPARSAN ‘in ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerinin ifası amacıyla yasal olarak bu bilgileri kanunen talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir.

  1. Kişisel verilerinizi nasıl saklıyoruz?

Şirketimiz ile paylaşılan kişisel verileriniz MAKPARSAN’ın yurtiçi/yurtdışı güvenli sunucularında ilgili yasal düzenlemelere, KVKK hükümlerine ve MAKPARSAN, standartlarına uygun olarak saklanmaktadır. Bu kapsamda MAKPARSAN, kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak adına yasal mevzuat ile belirlenen gerekli teknik ve idari güvenlik önlemlerini almaktadır. 5. Kişisel verilerinizi ne kadar süre ile tutuyoruz?

KVKK Madde 7/f.1. hükmü uyarınca, kişisel verilerinizin işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve/veya ilgili mevzuat uyarınca verilerinizi saklamakla yükümlü kılındığımız yasal süreler dolduğunda, kişisel verileriniz tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

  1. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir? KVKK Madde 11 uyarınca, kişisel verilerinizin işlendiği MAKPARSAN tarafından veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde; KVKK ve yürürlükte bulunan diğer mevzuat çerçevesinde kalmak kaydıyla;
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurtiçinde veya yurtdışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerinizin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Bu haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ayrı bir yöntem belirlenmesi halinde bu yönteme uygun olarak Şirketimize iletebilirsiniz.

  1. Tarafımıza bildirmiş olduğunuz kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı ne şekilde kullanabilirsiniz?

KVKK Madde 11’de yer alan ve yukarıda sayılan haklarınızı https://makparsan.com.tr/iletisim adresindeki form aracılığıyla veya MAKPARSAN +90(332) 355 40 44’ü arayarak kullanabilirsiniz.

MAKPARSAN END OTM SAN TİC LTD ŞTİ YÖNETİM KURULU

Sepetim
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır!
Alışverişe devam